Her er chancen for at møde en fremragende pædagog og pianist med en enestående indsigt i kroppens anatomi og de fysiologiske faktorer der bestemmer vores bevægelser.

EPTA har tidligere haft den glæde at afholde kurser med den anerkendte pianist og pædagog Laurent Boullet fra Berlin.
Han har gennem de seneste år givet lectures ved førende konservatorier i Europa –  såsom Hans Eisler i Berlin, Liszt Akademiet i Weimar, Purcell School i London, University of Arts Graz, Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris og ved International Academy Lake Como, hvor han samtidig er leder af afdelingen for Piano Physiology.

Laurent Boullet blev afbrudt midt i sin pianistiske karriere på grund af en lammelse, der skyldtes focal dystoni – en lidelse, som det har været meget svært at kurere. Med hjælp fra fysiologer og neurologer udarbejdede han øvelser på klaveret, som i løbet af et år kurerede ham, så han blev i stand til at genoptage sin karriere. Med disse fysiologiske metoder for klaverteknik har han siden hjulpet utallige pianister, ikke blot med focal dystoni, men i det hele taget med at komme af med smertefulde spændinger og forebygge anspændt brug af muskler og led i klaverspillet. Laurent Boullet samarbejder tæt med det anerkendte Institute for Music Medicine and Physiology i Hannover.
I første del af lørdagens lecture vil Boullet forklare håndens og armens anatomi og herigennem lede os til det meget vigtige positionelle system; etableringen af balance og sunde bevægelser under klaverspillet.
I anden del af sin lecture demonstrerer Laurent Boullet konkrete øvelser der udvikler en stærk, balanceret og holdbar teknik-så vi forebygger skader og undgår forkerte bevægelsesmønstre.
Udgangspunktet er den fremragende tyske pædagog Anna Hirzel Langenhahns bog ”Greifen und begriefen”, som efter Boullets mening er den mest avancerede bog om emnet.

Tilsidst vil der være mulighed for at spille ved åben masterclass for Boullet.
Pianister, både studerende og klaverpædagoger kan melde sig som aktive til masterclassen, hvor der især fokuseres på de fysiologiske/tekniske aspekter af klaverspillet- elementer som har stor betydning for såvel det frie afspændte spil som for klanglig kvalitet og nuancering.

 

Passive: 500 kr. medl. 400 kr.- / Stud. 300 kr. medl. 200 kr. /medl. under 18 år 100 kr.

Aktive i master class: 600 kr medl. 500 / stud. 400. – medl. 300 kr. / medl. under 18 år 250 kr.
Medlemmer vest for Storebælt får desuden 20 % rabat på kurset.

 

Tilmelding via nedenstående blanket senest 4. september til mlj@epta.dk (eller via telefon 26214488)

Ønsker man private lektioner om søndagen d 13. september, kan disse aftales via samme mail og tlf.- individuelt efter først til mølle princippet.

Prisen er 500 kr for 60 min.

DOWNLOAD TILMELDINGSBLANKET

laurent