Inddragelse af spil og lege i hørelære- og teoriundervisningen for klaverelever i alle aldre

Anette Præst Nielsen og Lotte Auster


Lørdag den 9. maj 2015 kl. 11 – 16 på Aarhus Musikskole

Kurset vil tage udgangspunkt i nyt undervisningsmateriale, udviklet af kursusholderne: Music Work Out ved Anette Præst Nielsen og Koalas Klaverbøger ved Lotte Auster.

11.00 – 13.00: Idéer til aktiviteter som nodefiskespil, lege på gulvklaviatur, sjove klaverprøver og tegneopgaver for begynderelever i alderen 5 -9 år med fokus på kreativitet. Ved Lotte Auster

13.00 – 13.30: Pause

13.30 – 16.00: Gennemgang af Music Work Out- materialerne, der kan bruges til elever i alle aldre. Med fremvisning af videooptagelser af undervisningssituationer. Ved Anette Præst Nielsen Kom og hør, hvordan du kan gøre din undervisning sjovere for både dine elever og dig selv.

Alle musikundervisere, der ønsker at hørelære og musikteori leges ind som en naturlig del af undervisningen, vil have glæde af kurset.

anette_nielsen

Anette Præst Nielsen, pianist og musikpædagog, har siden 1997 været ansat ved Rudersdal musikskole. I 2000 fik hun idéen til at starte hold i Tangent Work Out. Alle klaverelever på Rudersdal Musikskole har mulighed for at deltage gratis i denne undervisning, der udover at styrke elevernes viden om musikteori og hørelære, giver dem et fællesskab med andre børn med samme interesse. I løbet af årene som underviser på Tangent Work Out holdene, blev materialerne løbende udviklet til det, der kom til at hedde Music Work Out. Materialerne er grundigt gennemtestede på både hold- og solo elever og giver via det fysiske element en langt hurtigere indlæring i teori og hørelære. Børnene leger mens de lærer – og de har det sjovt.

lotteauster

Lotte Auster, musikpædagog, har været ansat som rytmiklærer på Hørsholm Musikskole fra 1996. Her har hun i flere år undervist i fagene: Leg med tangenter (hold på 3-4 små begynderelever mellem 5 og 7 år) og Musikparaplyen (hørelære og musikteori på en sjov måde). Lotte underviser privat i klaver og sætter gerne eleverne sammen to og to enten til sammenspil eller kortspil/lege, der styrker nodeindlæring, hørelære og lyst til selv at finde på musik.


Tilmelding

Pris for deltagere: 400 kr. – medlemmer af EPTA 350 kr. (medl. øst for Storebælt 300 kr.)

stud. 200 kr.- medl af EPTA 150 kr.

Tilmelding snarest og inden 28 april til info@epta.dk

2 Kommentarer, RSS