Erik Christensen

Lørdag d. 31. januar 2014 kl. 12.30 – 14.30 – Juhl-Sørensen Brofogedvej 10, Kbh. NV

Erik Christensen Generalforsamling

Musik – hjerne – krop

Hvad sker der i hjernen, når vi spiller, synger og lytter til musik? Den nyeste forskning peger på, at musik gør brug af størstedelen af hjernen. Musik aktiverer opmærksomhed, hukommelse, forventning, følelser og bevægelse, og kroppen reagerer med forandringer af hjerteslag og åndedræt.

Med billeder af hjernen og musik fra mange genrer giver foredraget indsigt i musikkens nervebaner, hjernens aktive netværk og musikkens forbindelse til lystfølelse, bevægelse og hukommelse.

Erik Christensen forsvarede i 2012 ved Aalborg Universitet sin Ph.D. afhandling “Music Listening, Music Therapy, Phenomenology and Neuroscience”, som kan downloades fra http://www.mt-phd.aau.dk/phd-theses/

Han har arbejdet i DR med formidling af ny musik som særligt område og underviser nu i intensiv musiklytning, musikfænomenologi og musik og neurovidenskab. Kurset er naturligvis gratis – alle er velkomne!

I pausen mellem kurset og generalforsamlingen ca. 14.30-15.30 bliver der hyggeligt samvær for medlemmer med vin, kaffe og andet godt til ganen.

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.