Lecture, masterclass og individuelle timer med Laurent Boullet

 

Lecture “On physiological Fingerings”.

Laurent Boullet vil i første del af kurset belyse hvorledes den seneste neuro- physiologiske viden kan influere på strategier for fingersætning:

  • Første del af hans lecture vil tackle en serie tekniske issues hvor fingersætningen spiller en hovedrolle, såsom triller, repetition, løb, artikulation, oktaver etc.
  • Anden del vil påpege vigtige basale regler for pianisten til at finde frem til egen fingersætning.

Dette bliver efterfulgt af praktiske eksempler – “Practical applications of fingering principles”.

Masterclass

Denne del vil gennem praksis illustrere hvorledes korrekt fingersætning vil få indflydelse på læringsproces samt indstuderingen af et nyt stykke . Til deltagere der ønsker at være aktive i denne del.

Der kræves ikke stykker som er koncertparate, men bring hellere et totalt nyt klaverstykke eller ét hvor man udvælger vanskelige passager.

 

Tilmelding

Der er plads til højst 8 aktive deltagere.

Det vil blive tilstræbt at belyse forskellige stilperioder i denne del. Ved tilmelding bedes derfor oplyst ønske om at være aktiv samt komponist og værk/passager. 

Pris: 375 kr. medlemmer; 500. kr ikke-medlemmer; medlemmer af ungEPTA 200 kr.

Tilmelding inden 2. september ue (a) epta.dk

 

Individuelle timer

Søndag 24.09 kl 10.00-16.00 mulighed for individuelle lektioner.

Pris: 100 euro pr. lektion.

Tilmelding inden 2. september ue@epta.dk
Repertoire meddeles ved tilmelding.

Om Laurent Boullet

Laurent Boullet er belgisk pianist og har etableret sig som førende pædagog indenfor Physiologic approach to Piano Technic.

Laurent Boullet studerede ved konservatorierne i Liege og Brussel. Senere fulgte studier og masterclasses ved Mozarteum i Salzburg hos bl a Hans Leygraff. Han har vundet et væld af priser, og var i fuld gang med en lovende karriere da en alvorlig fokal hånd disfunktion afskar ham fra al klaverspil i over et år.

Han samarbejdede med specialiserede fysioterapeuter og var i stand til at genuddanne sig og genoptage sin pianistkarriere.

I 1999 tog han således solodiplom fra Pascal Davoyons klasse ved “Hochschule der Künste” Berlin.
Siden da har Laurent Boullet dedikeret sig til at udvikle en ny tilgang til klaverteknik. Metoden er baseret på at kende fysiologiske elementer såsom principielle muskelkædefunktioner kombineret med et grundliggende kendskab til anatomi og neuro-motoriske programmer.