Den finske mesterpianist Eero Heinonen er uddannet ved Turku Music Institut og ved Konservatoriet i Moskva hos den legendariske pianist Dmitri Bashkirov. Hans karriere tog for alvor fart da han vandt Maj Lind konkurrencen i 1966 og senere var finalist ved Tjajkovskij Konkurrencen i Moskva. Eero Heinonen regnes for en af Skandinaviens fineste pianister. Han har et stort repertoire, med en forkærlighed for den store tysk/østrigske tradition, som han er en mesterlig fortolker af. Han har således opført alle Mozarts Klaverkoncerter med Helsinki Kammerorkester og Okku Kamu som dirigent. Heinonen optræder jævnligt som solist, kammermusiker og akkompagnatør i de mest prestigefyldte koncertsale, bl.a. Wigmore Hall i London og Casals Hall i Tokyo, og ved festivaler såsom Edinburgh og Luzern. Hans indspilning fra 2001 af Sibelius’ samlede klaverværker tiltrak sig stor opmærksomhed.

Eero Heinonen desuden er en søgt og skattet klaverpædagog ved Sibelius Akademiet, hvor han har været ansat siden 1977 og i dag er professor. Eero Heinonen har tidligere givet masterclass ved EPTA International Piano Week 2005, 2010 og 2013.

Priser

  • Aktive deltagere: 600 kr. (medlemmer af EPTA 500 kr.)
  • Passive deltagere: 300 kr. (medlemmer af EPTA 200 kr., medlemmer af ungEPTA gratis, unge under uddannelse 100kr.)

Tilmelding senest 10. juni til ue@epta.dk.

Eero Heinonen giver koncert i Musikhuset Aarhus d. 21. juni, i forbindelse med Gradus International Piano Festival. Læs mere på Musikhuset Aarhus’ hjemmeside.