Masterclassen henvender sig både til liedakkompagnatører samt pianister med solorepertoire, og foregår lørdag d. 10. november 2018. kl. 11.30–17.30 i Steinway Artist Room, Juhl-Sørensen A/S, Brofogedvej 10, 2400 København NV.

Priser

Aktive

  • Medlemmer af EPTA Danmark: 500 kr.
  • Ikke-medlemmer: 600 kr.

Passive

  • Medlemmer af EPTA Danmark: 300 kr.
  • Ikke-medlemmer: 400 kr.
  • Medlemmer af ungEPTA: 200 kr.
  • Studerende: 300 kr.

Tilmelding inden 1. november til Ulla Erml, ue (a) epta.dk.

Søren Rastogi

Søren Rastogi er meget efterspurgt som solist, kammermusiker og akkompagnatør, både i hans danske hjemland og internationalt. Som solist har han optrådt med langt de fleste symfoniorkestre i Danmark under dirigenter som Christian Mandeál, Douglas Bostock, Benjamin Shwartz, Mathias Aeschbacher, Ed Spanjaard, Jayce Ogren, Peter Feranec og Thomas Søndergaard i klaverkoncerter af Mozart (K. 466, K. 491, K. 451, K. 488), Schumann, Stravinsky, Bernstein og Gershwin.

Søren Rastogi har ofte modtaget begejstret omtale i pressen. Information skrev bl.a.:“SR debuterede som solist med DR Radiosymfoniorkestret med en perfekt afstemt scenepræsens, der forvaltede både pianistisk kunnen, musikalsk overblik, melodisk sans, rytmisk sikkerhed og konstant nerve med sjælden uforfængelighed”.

Søren Rastogi har udover sin solistiske virksomhed et tæt samarbejde med førende skandinaviske sangere, deriblandt barytonen Johannes Weisser, med hvem han har udgivet CD’en Visiting Grieg. “Meisterlich“, skrev Frankfurter Allgemeine Zeitung om udgivelsen, og den blev kåret til “CD of the Month” af den ansete engelske magasin Classic FM.

Han spiller derudover i Jalina trio, den internationalt velrenommerede klavertrio og spiller også i Trio Misto sammen med klarinettisten Mathias Kjøller og bratschisten Asbjørn Nørgaard. Han er ofte brugt som sonatepartner med instrumentalister, og har spillet recitals med Vilde Vrang, Narek Hakhnazaryan, Sergei Dogadin, Benjamin Schmid blandt mange andre, og har et tæt samarbejde med DR Vokalensemblet, både som pianist og musikalsk leder.

Hans karriere tog fart i 2006, da han blev udnævnt til “Tårnmusiker” af Danmarks Radio og Rundetårn, hvilket indbefattede en egen radiotransmitteret koncertserie med 5 koncerter som solist og kammermusiker. Søren Rastogi har lavet talrige radiotransmissioner for EBU.

Søren Rastogi er uddannet i København på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Tove Lønskov og Niklas Sivelöv samt i Berlin på “Hochschule der Künste” hos Pascal Devoyon. Han tog diplomeksamen fra DKDM med højeste karakter og debuterede fra solistklassen samme sted i 2005

Han har modtaget talrige hædersbevisninger og legater, blandt andet Musikanmelderringens Kunstnerpris, Aennchen og Eigil Harbys Legat, Victor Schiølers Mindelegat og Russells Mindelegat.

Søren Rastogi er formand for juryen i Aarhus International Piano Competition, lektor på Det Jyske Musikkonservatorium og adjunkt på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.