Stifter af EPTA Danmark og formand gennem 17 år, Elsebeth Brodersen, døde tirsdag d. 11. juni, 91 år gammel.

Elsebeth var uddannet på DKDM samt hos bl.a. Georg Vasarhelyi, Egil Harder, Bruno Seidlhofer og Karl Engel. Havde i løbet af sin karriere omfattende koncertvirksomhed i Europa, USA og Australien som solist, kammermusiker og akkompagnatør for internationale sangere.

Elsebeth underviste en lang årrække på Hørsholm Musikskole, og var leder i årene 1975-1979. Gennem sit virke har hun haft enorm betydning for musikpædagogikken i Danmark. Hun var i 1980erne pioner med kurser for klaverpædagoger i gruppeundervisning på klaver, og stiftede og ledte Chopinselskabet (1984–1998) og ikke mindste EPTA Danmark (1998–2015). Her har hun gennem sit kolossale netværk skaffet utallige spændende udenlandske pianister til landet, hvor vi er mange, der kan tænke tilbage på store oplevelser fra koncerter og masterclasses, samt de fine sommerkurser i Ollerup, ligesom vi hos Juhl-Sørensen på Brofogedvej også har glædet os over de mange musikpædagogiske kurser fra det indenlandske klavermiljø.

Elsebeth underviste til det sidste, hvor hun har været en markant personlighed på Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet, og havde privatelever lige til sin død, på trods af, at hun fysisk var sat tilbage pga. sygdom.

Elsebeth Brodersen

De fleste af os har gode minder fra stunder sammen med Elsebeths elskelige væsen, hvor der dog aldrig var tvivl om, at der stilledes forventninger, og man tog opgaverne alvorligt. Der var altid overblik og orden i sagerne, når Elsebeth var ved roret.

Med EPTA Danmark skabte Elsebeth en institution i dansk klaverliv, som har været med til at inspirere og udvikle generationer af pianister og klaverpædagoger. Det er bestyrelsens fornemmeste opgave, at videreføre foreningens arbejde i Elsebeths ånd.

Elsebeth bliver begravet fra Københavns Domkirke,  lørdag d. 22. juni kl. 11.